chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові – живопис, оспіваний сестрами Тельнюк

07 липня 2011 о 17:03

12 липня у львівській художній галереї «Зелена канапа» можна буде побачити живопис Ігоря Поліщука в супроводі співу сестер Тельнюк, поезії та відеоряду, виготовленого 2005 року до їхнього спільного проекту «Над нами небо»

«Над нами небо!» – це рядок із пісні «Небо» відомого київського дуету співачок сестер Тельнюк, котрі, власне, і є авторами і учасниками даної культурної ініціативи. За їхніми словами: «Над нами небо!» — це драматургія музики і слів в живописі. Робота над проектом тривала більш ніж два роки. Це унікальне дійство, на якому вишукані музично-поетичні композиції можна не лише почути, але й побачити»...

Саме побачивши музику і поезію, перетворюючи звуки і тексти в кольори і рисунок, створив візуальну частину проекту художник.

2005 року персональна виставка живописця Ігоря Поліщука «Над нами небо» в складі однойменного проекту подорожувала восьма містами США і Канади. Тепер образотворча частина цього проекту з 12 липня і до кінця місяця зупиниться у Львові

Довідка ЗІКу

Ігор Поліщук народився в 1974 році у Львові. Отримав освіту в Львівському коледжі ім. І. Труша і Львівській академії мистецтв, та з 2000 року живе в Канаді. Він є заступником голови УСОМ (Української спілки образотворчих митців Канади), що існує вже більш ніж 50 років. Ігор Поліщук провадить активну творчу і виставкову діяльність.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути