chrome firefox opera safari iexplorer

Українка перемогла на музичному фестивалі у Болгарії

21 липня 2011 о 09:25

Українська оперна співачка Інна Лещук стала лауреатом Міжнародного фестивалю мистецтв Музіте-2011, що проходив у Болгарії.

Українська артистка, перемігши відразу у двох номінаціях фестивалю, залишила ні з чим представників Англії, США і Польщі, яких від самого початку називали фаворитами Музіте-2011, повідомили Кореспондент.net в агентстві M-Press.

Композиція Лещук "Дзвінок з минулого" була визнана кращою в жанрі авторської пісні, а Арія Аїди гарантувала їй перемогу в класичному жанрі.

Окрім перемог на Музіте-2011 у Болгарії, українська співачка отримала офіційні запрошення на міжнародні конкурси до Іспанії і Туреччини.

Сама Лещук раніше зізналася, що цей фестиваль став переломним у її творчості — в Болгарії, окрім виконання рідних їй оперних творів, вона дебютувала, як естрадна співачка.

Інна Лещук — оперна співачка, соліст оркестру Збройних сил України і соліст оперної студії Будинку вчителя. В арсеналі артистки безліч перемог на всеукраїнських і міжнародних конкурсах, серед яких: Травневі зірочки, Юна хвиля, конкурс ім С.С. Прокоф’єва, Барвисті таланти, міжнародні конкурси в Італії, Польщі, Чехії.

Нагадаємо, що у березні 2011 року 14-річна українська співачка Юлія Смага потрапила у п’ятірку кращих виконавців іспанського проекту «Хочу співати» (аналог української Фабрики зірок).

А у квітні 2011 року На I-му Міжнародному конкурсі дитячої і юнацької пісні «Два Коти», який проходив у Москві, перше місце завоювала 12-річна киянка Ольга Ковальська з українською піснею «У стилі диско».

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути