chrome firefox opera safari iexplorer

8-річна українка завоювала золото на міжнародному цирковому фестивалі

06 листопада 2013 о 11:07

Українська еквілібристка Валерія Давиденко виборола золоту медаль на сьомому Міжнародному фестивалі дитячих та молодіжних циркових колективів , шкіл та виконавців «Циркове майбутнє».

Валерія виступала в молодшій категорії конкурсу (до 12 -ти років). На суд міжнародного журі , вона представила свій номер «Дюймовочка» (жанр «Еквілібристика»), повідомляє Nobelon.net. 

Всього, в молодшій категорії було представлено близько 20- ти номерів. Змагалися учасники з різних країн, зокрема з Росії, Франції, Риги, Німеччини, Америки, Білорусі, Швеції і т.д.

За словами мами чемпіонки Наталії Давиденко, ця перемога — це нова сходинка до мрії. «Її мрія стати відомою артисткою, бути прикладом, на який би рівнялися артисти-початківці», — каже мама Валерії.

Вона також зазначила , що після виступу дівчинки, європейське журі аплодувало їй стоячи.

Луганський фестиваль «Циркове майбутнє» вперше відбувся у 2002-ому році. У 2005 він став Всеукраїнським, а в 2007 році фестиваль набув статусу Міжнародного.

а роки існування Фестивалю в ньому взяли участь більше 900 самодіяльних і професійних виконавців з різних країн, серед яких: Україна, Росія, Польща, Німеччина, Чехія, Словаччина, Узбекистан, Латвія, Литва, Швейцарія, Швеція, Італія, Іспанія, Великобританія, Фінляндія, Франція, США. З кожним роком географія учасників фестивалю розширюється.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути