chrome firefox opera safari iexplorer

Український фільм потрапив у конкурсну програму Венеціанського кінофестивалю

29 липня 2011 о 11:08

Український фільм «Земля забуття» із Ольгою Куриленко потрапив до конкурсної програми Венеціанського кінофестивалю, який триватиме із 31 серпня по 10 вересня.

Земля забуття — спільний проект України та Франції. Зйомки відбувалися на території України за підтримки МНС України, а головну роль зіграла актриса українського походження Ольга Куриленко, відома за роллю подруги Джеймса Бонда у фільмі «Квант милосердя».

У фільмі розповідається історія-фікція долі кількох сімей, чиє життя назавжди змінила катастрофа на Чорнобильській АЕС у квітні 1986 року. Стрічка показує емоції, переживання, побут і адаптацію героїв у двох проміжках часу — в день вибуху на реакторі та через 10 років після аварії. Критики фестивалю вважають цей фільм «дебютом найвищої якості», повідомляє Німецька хвиля.

Фільм «Земля забуття» представлений в одній із конкурсних програм Венеціанського кінофестивалю, де його конкурентами виступлять ще шість фільмів.

В основній конкурсній програмі Венеціанського кінофестивалю будуть представлені 22 картини.

Нагадаємо, що відкриється Венеціанський міжнародний фестиваль політичним трилером Джорджа Клуні «Березневі іди» (The Ides of March) й документальним проектом Віктора Косаківського «Хай живуть антиподи!» (Vivan las antipodas).

Журі фестивалю очолить американський кінорежисер Даррен Аронофскі.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути