chrome firefox opera safari iexplorer

В Карпатах пройде V етап «Ралі Україна»

18 липня 2011 о 09:55

11-13 серпня на території Чернівецької та Івано-Франківської областей пройде п’ятий етап чемпіонату України «Ралі Україна».

Про це було повідомлено на прес-конференції голови Чернівецької облдержадміністрації Михайла Папієва, президента Автомобільної федерації України Євгена Червоненка, першого заступника голови Івано-Франківської облдержадміністрації Василя Плав’юка та секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина.

«Ми маємо унікальні можливості для проведення престижних автоперегонів саме по гравійних дорогах зі складним рельєфом, тому крайові влади Буковини і Прикарпаття підтримали ініціативу Автомобільної федерації України (ФАУ) про проведення цих змагань, які відбудуться у Косівському районі Івано-Франківської та Путильському і Вижницькому районах Чернівецької областей, зокрема, на перевалах «Шурдин» і «Німчич», а завершаться у Чернівцях», — відзначив М.Папієв.

За його словами, кошти на проведення ралі з бюджету області не виділятимуться — змагання фінансуватимуться за рахунок спонсорів.

М.Папієв також повідомив, що ФАУ звернулася до Міжнародної автомобільної федерації з пропозицією включити дане гравійне ралі до календаря Чемпіонату Європи з ралі на 2012 рік.

У свою чергу, Є.Червоненко висловив переконання, що серпневий етап «Ралі Україна» пройде «на достойному рівні, залишить приємні враження в учасників змагань і численних шанувальників автоспорту», сприятиме популяризації Карпатського регіону і залученню інвестицій, а також засвідчить готовність для проведення в майбутньому на цих трасах європейських і світових автоперегонів. За його словами, «це справді унікальна траса, і гонка в Карпатах має світове майбутнє».

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути