chrome firefox opera safari iexplorer

ВР посилила відповідальність за експлуатацію дітей

05 липня 2011 о 17:18

Верховна Рада ухвалила зміни до Кримінального кодексу України щодо злочинів проти життя, здоров'я, волі, честі та гідності особи. Даний документ підтримали 249 народних депутатів.

Згідно з законом, експлуатація дитини, що не досягла віку, з якого законодавством дозволено працевлаштування, буде каратися арештом на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Відповідні дії, скоєні організованою групою, каратимуться позбавленням волі на термін від 5 до 10 років (відповідно до чинного закону — від 3 до 5 років) з позбавленням права займати певні посади протягом 3 років.

Документом передбачено, що використання батьками або особами, які їх замінюють, малолітньої дитини для заняття жебрацтвом (систематичним випрошуванням грошей, речей, інших матеріальних цінностей у сторонніх осіб), буде каратися обмеженням волі на строк до 3 років або позбавленням волі на той самий строк.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути