chrome firefox opera safari iexplorer

Половина українських дітей потерпають від насильства

18 жовтня 2011 о 13:33

45% українських дітей зазнають різних форм насильства. Таку статистику під час прес-конференції оприлюднив уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, передає кореспондент УНН.

«Як правило, суспільство дуже різко реагує на факти прояву насильства, але, як правило, відстоює права батьків на фізичне покарання дітей», — сказав Ю.Павленко.

За його словами, Україна ратифікувала низку міжнародних документів і мінімальних соціальних стандартів, що сприяє створенню системи правосуддя щодо неповнолітніх.

«Але політика держави стосовно неповнолітніх все ще носить каральний характер. Ряд положень кримінального законодавства потребує низки оновлень», — підкреслив Ю.Павленко.

Як повідомляв УНН, нещодавно уповноважений Президента України з прав дитини наголошував, що сьогодні у вітчизняне законодавство практично не імплементовано принцип забезпечення найвищих інтересів дитини, через що багато рішень виконавчої і судової гілок влади відповідають вимогам закону, однак не відповідають інтересам дитини.

Серед актуальних питань, які активно обговорюються в суспільстві, потребують розгляду та вирішення, він назвав особливості усиновлення дітей, доцільність міждержавного усиновлення, реформування інтернатних закладів, реалізація права дитини бути вислуханою і почутою, не зазнавати дискримінації, збереження та підтримка її сім'ї та сімейного оточення тощо.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути