chrome firefox opera safari iexplorer

Президент підписав указ щодо забезпечення прав дитини

16 грудня 2011 о 12:29

Президент України Віктор Янукович підписав указ про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей України. Про це під час брифінгу сказав уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, передає кореспондент УНН.

«Цей указ був розроблений на виконання завдань, які поставив Президент України Віктор Янукович на всеукраїнській нараді з питань захисту прав дитини, що відбулась 27 жовтня цього року. Основна мета указу – створення належних умов для забезпечення прав та законних інтересів дітей, зокрема дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, вирішення актуальних завдань в сфері охорони дитинства», — зазначив Ю.Павленко.

Він наголосив, що для впровадження постійного моніторингу діяльності місцевих органів влади щодо реалізації прав дитини, указ глави держави зобов’язує Кабінет міністрів забезпечити впровадження системи оцінювання результатів діяльності місцевих адміністрацій за напрямком захисту прав дитини. Також, указом Президента надано доручення щодо фінансування заходів спрямованих на реалізацію норм законодавства.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути