chrome firefox opera safari iexplorer

Президент підписав «мовний» закон

08 серпня 2012 о 17:29

Президент України Віктор Янукович підписав Закон № 5029-VI «Про засади державної мовної політики».

Про це повідомили в прес-службі глави держави.

Також Янукович доручив Кабінету Міністрів створити робочу групу із залученням громадськості, відомих діячів освіти, науки і мистецтв, провідних фахівців із мовних питань для розробки і внесення системних пропозицій щодо вдосконалення законодавства про порядок застосування мов в Україні.

Як йдеться в дорученні, метою діяльності створюваної робочої групи є забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території держави, гарантування вільного розвитку, використання та захисту всіх рідних мов громадян України, виконання зобов´язань, взятих за міжнародними договорами щодо цих питань, і подальше впровадження європейських стандартів у цій сфері.

У дорученні Президента також йдеться про необхідність забезпечити невідкладну розробку із залученням зазначеної робочої групи та затвердження Державної програми всебічного розвитку і функціонування української мови.

Як повідомлялося, 3 липня Верховна Рада прийняла законопроект «Про засади державної мовної політики» в цілому. За ухвалення цього документа проголосували 248 народних депутатів.

На знак протесту проти мовного закону група опозиційних депутатів розташувалася біля стін Українського дому та оголосила голодовку.

4 липня спікер і віце-спікер Верховної Ради Володимир Литвин та Микола Томенко подали у відставку.

Пізніше Президент України Віктор Янукович заявив, що ухвалить рішення про підписання закону «Про засади мовної політики» № 9073, який прийнятий парламентом 3 липня, тільки після того, як буде проведена відповідна експертиза документа.

31 липня Голова Верховної Ради Володимир Литвин підписав закон «Про засади державної мовної політики».

Джерело: Коментарі
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути