chrome firefox opera safari iexplorer

Завтра в Ялті зафіксують рекорд з виготовлення найбільшого коктейлю

01 липня 2011 о 15:24

В Ялті буде виготовлено освіжаючий безалкогольний коктейль, який стане символом здорового способу життя.
2 липня Ялта готується зафіксувати рекорд з виготовлення найбільшого безалкогольного коктейлю в країні.

Як обіцяють організатори заходу — Асоціація барменів Україні «Планета Z» — цей факт буде занесений в Книгу рекордів України.

В рамках проведення культурно-розважальної акції PALMIRA FEST, яка шостий рік поспіль проходить в Ялті, буде виготовлено освіжаючий безалкогольний коктейль, який стане символом здорового способу життя. Після того, як коктейль буде виготовлено та продегустувано в поєднанні з частуваннями від шеф-кухаря ресторану, гостей фестивалю чекає чимало приємних сюрпризів.

Одним з тих, хто вирішив створити найбільший коктейль у світі, став адмірал Едвард Рассел (Edward Russell). Для цього у 1694 році він взяв 473 л вина, 635 кг цукру, 2500 лимонів, 946 л бренді, 2 кг мускатного горіха і 75 л соку лайма та виготовив коктейль. Коктейлю вистачило, щоб пригостити 6000 запрошених.

На сьогодні в Книзі рекордів Гіннесса занесено факт виготовлення найбільшого безалкогольного молочного коктейлю об'ємом 22712 л, який був виготовлений 1 серпня 2000 року в США. Пригостити ним змогли 50 тисяч осіб.

Поб'ють чи ні цей рекорд українські бармени — покаже час.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути