chrome firefox opera safari iexplorer

У Ялті встановили одразу три новорічних рекорди

25 грудня 2011 о 11:59

На набережній міста зібралась найбільша кількість дідів морозів, аж 250. Деякі з них прийшли на свято цілими династіями та у креативних нарядах, повідомляє Канал 24.

До книги рекордів України потрапив і найбільший символ 2012 року — створений власноруч дракон. Його складали три доби, і потратили близько трьох тисяч повітряних кульок. Довжина дракона — половина набережної Ялти, а це понад сто метрів.

“Мені дуже приємно, що саме в Ялті відбуваються такі креативні речі. Напевно тому тут люди щасливі, тому і придумують такі унікальні речі”, — каже представник книги рекордів України Ігор Підчібій.

Повітряного дракона по закінченню святкових гулянь роздали усім присутнім на новорічному параді.

Загалом у святковій ході набережною Ялти взяли участь кілька тисяч людей, 570 з них були вдягнені у новорічні костюми, саме завдяки цьому ялтинцям підкорився третій рекорд – за найбільшу кількість костюмованих героїв.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути