chrome firefox opera safari iexplorer

Автоцивілка дорожчає на 10-12%

22 серпня 2011 о 09:55

Менш ніж через місяць для українських водіїв на 10-12 % подорожчають поліси обов'язкового страхування цивільної відповідальності перед третіми особами на випадок ДТП (так звана автоцивілка).

З 18 вересня набуває чинності закон, який змінює порядок виплати страховки. Зокрема, водії отримають право самостійно, без виклику інспектора ДАІ, оформляти протокол про ДТП, в якому немає постраждалих («європротокол»), пише газета «Сегодня».

А це збільшує кількість звернень і ризик шахрайства для отримання страхвиплат, що стало однією з причин підвищення вартості поліса.

В середньому ціна полісу підвищиться на 10-12% (страховки КАСКО це не торкнеться), а всі договори страхування, укладені по 17 вересня цього року, дійсні до закінчення терміну їх дії (від 15 днів до 1 року).

Деякі компанії, які страхують «автоцивілку», закликають своїх клієнтів купити поліс вже зараз, мовляв, вже з 1 вересня буде дорожче на 30%. Але на думку спеціалістів з даної галузі це, швидше за все, бажання заробити на побоюваннях клієнта, адже згідно закону поліси подорожчають лише з 18 вересня.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути