chrome firefox opera safari iexplorer

«Дитячу Нову хвилю-2011» підкорив українець

23 серпня 2011 о 20:22

На міжнародному конкурсі молодих виконавців «Дитяча Нова хвиля-2011» переміг 13-річний представник від України Андранік Алексанян.

Гала-концерт фіналістів конкурсу та нагородження переможців відбулося у понеділок в дитячому таборі «Артек», пише «Комсомольська правда в Україні».

Цього року у святі взяли участь конкурсанти з 11 країн — Росії, Вірменії, України, Білорусії, Німеччини, Казахстану, Чехії, Швеції, Болгарії, Латвії та Італії.

15 дітей у віці від 8 до 13 років демонстрували свою вокальну майстерність протягом трьох днів в «Артеку», з 20-го по 22-ге серпня.

Головний приз конкурсу — «Кришталева хвиля» і поїздка в наступному році на конкурс в Юрмалу — дісталася Андраніку Алексаняну з міста Хмельницького.

Хлопчик настільки вразив журі та глядачів своїм голосом, що йому аплодували стоячи і кричали «Браво!».

Приз переможцю вручав голова журі «Дитячої Нової хвилі» Ігор Крутой.

"Я вже багато, де брав участь. Займав перші місця на «Веспремських Іграх», «Слов'янському Базарі», «Надії Європи» і завойовував Гран-прі на багатьох інших конкурсах та фестивалях. Дуже щасливий, що виграв «Нову хвилю», — зізнався Алексанян.

Крім вокалу, Андранік у вільний час грає в комп'ютерні ігри, займається бісероплетінням, із захватом читає детективи Артура Конана Дойла. Хлопчик мріє мати свою власну кімнату, де у будь-який момент можна буде займатися співом, а ще з радістю б відправився в подорож на Марс. У числі його кумирів — композитор Ігор Крутой, співаки Микола Басков, Філіп Кіркоров, Сергій Пенкін.

Друге місце на цьогорічній «Дитячій Новій хвилі» посів темпераментний 11-річний Івайло Філіппов з Бургаса (Болгарія), який запально виконав пісню іспанською мовою.

Приз — право на володіння домашньою студією звукозапису хлопчик отримав з рук співачки Ані Лорак, а «Кришталеву хвилю» від свого земляка і кумира Філіпа Кіркорова.

Третє місце конкурсу завоював 12-річний Микита Лучко з Києва. Його нагородили професійним електроп'яно і «Кришталевої хвилею».

Приз «За найбільш яскравий виступ» отримала Софія Лапшакова з Росії. Приз «Ми талановиті» дістався 12-річному Паші Артемову. Тепер його пісні будуть у ротації на "Дитячому радіо ".

Приз глядацьких симпатій отримала 9-річна Агаті Албекейте з Латвії, а 11-річну Лідушік з Вірменії нагородили поїздкою на зйомки мегапопулярного дитячого шоу «Уна канзоне».

Усім без винятку учасникам «Дитячої Нової Хвилі-2011» організатори конкурсу подарували професійні мікрофони.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути