chrome firefox opera safari iexplorer

На Кіровоградщині з'явиться завод з виробництва ядерного палива

22 серпня 2011 о 08:49

Державний концерн «Ядерне паливо» вирішив рекомендувати уряду затвердити як майданчик під розміщення заводу з фабрикації ядерного палива майданчик у смт Смоліно (Кіровоградська область).

Про це повідомляє прес-служба ДК «Ядерне паливо».

18 серпня 2011 року відбулось підсумкове засідання Комісії з розгляду пропозицій та підготовки рекомендацій щодо вибору майданчика для розміщення підприємства з виробництва ядерного палива для реакторів типу ВВЕР-1000, створеної згідно з наказом Міненерговугілля від 17.05.2011 № 126.

На розгляд Комісії були надані інформаційні матеріали по трьох майданчиках, які були попередньо відібрані Комісією ДК «Ядерне паливо», а саме:

• майданчик в районі м. Жовті Води, Дніпропетровської обл.;

• майданчик в районі м. Славутич, Київської обл.;

• майданчик в районі смт. Смоліне, Кіровоградської обл.

Всього відбулось чотири засідання Комісії, на яких прозоро та всебічно розглянуті інформаційні матеріали по кожному з запропонованих майданчиків.

Відповідно до протокольних доручень на розгляд засідань Комісії було додатково підготовлено, розглянуто та обговорено більше як 15 питань, які були поставлені членами Комісії. Зокрема, представлена, розглянута та схвалена на засіданнях додаткова інформація (розрахунки, документальні та нормативні підтвердження, схеми тощо) з питань відповідності того чи іншого майданчику встановленим критеріям та вимогам.

Підводячи підсумки роботи, комісія більшістю голосів прийняла рішення та рекомендувала майданчик в районі смт Смоліне, Маловисківського району, Кіровоградської обл., як такий, що відповідає встановленим критеріям та вимогам для розміщення заводу по виробництву ядерного палива.

Джерело: ZIK
Розділи: Довкілля Здорова

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути