chrome firefox opera safari iexplorer

На святкування Дня Незалежності витратять 6 мільйонів

20 серпня 2011 о 11:07

На організацію святкових заходів з нагоди 20 річниці незалежності України в Києві буде витрачено близько 6 мільйонів гривень. Зокрема, з бюджету столиці буде виділено 1,5 мільйона гривень та 4,5 мільйони залучать за рахунок спонсорів.

Про це заявив голова Київської адміністрації Олександр Попов, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він додав, що в рамках святкування 20 річниці незалежності в Києві заплановано велику кількість святкових заходів, основна частина яких пройде на Хрещатику — від перетину з вулицею Богдана Хмельницького до Європейської площі.

Так, на центральній вулиці столиці планується встановити стіну довжиною 70 метрів і заввишки 3 метри для конкурсу малюнків на тему незалежності України.

Основна сцена, на якій будуть проходити концерти, буде встановлена ​​на Майдані Незалежності, і ще одна — біля київської мерії.

На сцені біля мерії з ранку розпочнеться концерт, в якому візьмуть участь близько 200 талановитих дітей, а після обіду — учасники телевізійних конкурсів.

Увечері всі заходи перемістяться до центральної сцени, де о 17.00 розпочнеться парад духових оркестрів, а на завершення — концерт майстрів естради, серед яких Софія Ротару, Руслана, Джамала.

Фіналом свята стане військовий салют з 20 залпів на честь ювілею незалежності Україна і великий феєрверк.

Крім того, на Софіївській площі буде проводитися концерт фольклорної творчості, а на Михайлівській площі буде організовано фестиваль хорового співу.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути