chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві 30 вересня відкриють гілку наземного метро

30 серпня 2011 о 08:46

Гілка наземного метро, ​​як ще називають кільцеву залізницю навколо Києва, відкриється з 30 вересня 2011 року.

Квиток на поїзд буде коштувати 2 грн. Усього на «кільці» буде 19 станцій, 12 з яких відкриють восени, а решту — в травні 2012 року, пише газета «Сегодня».

«Електричка курсуватиме з періодичністю в 15 хвилин і дозволить швидко добиратися зі спальних районів Києва до станцій метро. Зараз стоїть завдання підвести до станцій автобусні зупинки, розв'язки, щоб людям було зручно користуватися», — розповів прем'єр-міністр Микола Азаров.

«Ми вже освоїли 118 млн грн. на капремонт шляхів, електрифікацію та інфраструктуру. Всі основні роботи будуть завершені до 10 вересня, після чого місто має облаштувати територію і побудувати підходи», — повідомив начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин.

За його словами, для кільцевої електрички був спеціально розроблений новий дизайн.

«Прохід в них буде ширшим, ніж у звичайної електрички. Також буде багато зручних поручнів. Вони будуть звисати, як у метро. Встановимо інформаційні монітори. Ми зняли із загального обігу 10 електричок, загнали в депо і робимо капремонт. Все за наш рахунок, бо в міста не знайшлося на це грошей. Ця кількість потягів дозволить дотримуватися інтервалу не більше 15 хвилин», — повідомив начальник ПЗЗ.

Вважається, що електричка буде зручною для жителів більшості спальних районів столиці. 

Наприклад, що з Троєщини можна буде без пересадок і пробок доїхати до вокзалу чи Борщагівки, а жителі Сирця безперешкодно доберуться на Лівий берег.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути