chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві висадять найдовшу у світі алею сакур

23 серпня 2011 о 20:08

До першого вересня парк Кіото, що між станціями метро «Лісова» та «Чернігівська», реконструюють.

Зокрема, відновлять водойму та струмочки, прокладуть нову доріжку з природного каменю довжиною 360 м, облаштують альпійську гірку, встановлять належне освітлення, повідомляє прес-служба мерії.

Окрасою парку стане найбільша у світі алея сакур, довжина якої сягатиме 1800 м. Саджанці 15 сортів, які витримують температуру до 25 градусів морозу, вже привезли з Голландії.

Висадять дерева члени японської делегації, яка перебуватиме у столиці з 1 до 5 вересня в рамках проведення Днів Кіото в Києві.

Крім того, київські фахівці прикрасять парк іншими традиційними японськими рослинами з розрахунком, щоб вони почергово цвіли з квітня до жовтня.

Також міська влада розглядає можливість будівництва поруч з парком Японського культурного центру.

4 вересня Печерському ландшафтному парку планують влаштувати «Запуск небесних ліхтариків».

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути