chrome firefox opera safari iexplorer

У Тернополі святкують ювілей першого Співочого поля в Україні

21 серпня 2011 о 09:17

У Тернополі розпочався дводенний фестиваль «Молюсь за тебе, Україно!» з нагоди 25-річчя відкриття першого Співочого поля в Україні.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі міської ради, в рамках фестивалю на території Співочого поля пройде свято народних ремесел та фольклору «Тернопільські обереги із народних джерел», хореографічні показові виступи «Танцювальне літо-2011», після чого відбудеться концертна програма.

У неділю, 21 серпня, учасники фестивалю пройдуть марш-парадом центральними вулицями міста. А на Співочому полі, починаючи з 16 години, виступатимуть художні колективи України – Буковинський ансамбль пісні і танцю, ансамбль пісні і танцю «Козаки Поділля» Хмельницької обласної філармонії, інші художні колективи з різних областей України. Вінчатиме програму концерт Національного заслуженого академічного українського народного хору ім. Г. Верьовки та святковий феєрвер

Співоче поле у Тернополі відкрили у 1986 році у парку Національного відродження. З нагоди 25-річчя Співочого поля було проведено його капітальну реконструкцію.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути