chrome firefox opera safari iexplorer

Україна вже готова виділити гроші на Олімпіаду-2022

04 серпня 2011 о 18:08

Кабінет Міністрів готується виділити перші кошти на підготовку України до Олімпіади-2022, повідомляє портал «Дело».

Держпідприємство «Олімпійська надія-2022» оголосило про проведення закупівлі послуги з розробки техніко-економічного обґрунтування Національного проекту «Олімпійська надія-2022» — створення спортивно-туристичної інфраструктури». Про це повідомляє «Вісник державних закупівель».

Створення ТЕО буде профінансовано за рахунок коштів Державного агентства інвестицій та управління національними проектами. Згідно з опублікованим вимогам, до кінця року обґрунтування має бути виконано.

Нагадаємо, навесні президент Віктор Янукович заявив, що Україна подала заявку на проведення на своїй території зимових Олімпійських ігор 2022 року.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин услід за президентом висловив переконання, що на підготовку до Зимової Олімпіади-2022 гроші знайдуться.

Заявка на участь повинна бути подана в 2014 році. У 2015 році будуть оголошені міста-переможці, в яких пройдуть Ігри.

Проект підготовки до Олімпіади-2022, розроблений Державним агентством інвестицій і управління національними проектами, передбачає будівництво Олімпійського поселення і Олімпійського стадіону в Карпатах, а також ряду об'єктів для змагання з 15 видів зимового спорту.

Загальний бюджет проекту складе 22 -25 млрд. грн. Бюджетні кошти, за розрахунками Держагентства, складе 70%.

Джерело: ІCTV
Розділи: Здорова Спорт в Україні

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути