chrome firefox opera safari iexplorer

Уряд двічі збільшить дотації на книговидання

16 серпня 2011 о 11:04

Уряд України наступного року вдвічі збільшить дотації на підтримку українського книговидання. Про це на відкритті сьомої Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров.

За його словами, протягом останніх років спостерігається «тенденція до відродження» українського книговидання, а також збільшується попит на українську книгу.

У черговому книжковому ярмарку беруть участь більше 100 українських видавництв. Серед гостей цього року – видавництва з Болгарії та Росії.

Під час форуму, зокрема, запланована презентація російськомовної книги «Інноваційні механізми управління програмами розвитку», серед авторів якої – глава уряду Микола Азаров та міністр фінансів Федір Ярошенко.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути