chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні розпочали реорганізацію державних видавництв

25 квітня 2012 о 16:24

Держкомтелерадіо України з метою оптимізації діяльності та підвищення конкурентоспроможності державних видавництв, що належать до сфери його управління, розпочав процес реорганізації деяких із них.

Зокрема, реорганізація шляхом приєднання торкнеться восьми державних видавництвах — «Здоров’я», «Урожай», «Етнос», «Січ», «Маяк», «Таврія», «Основа» та інформаційно-аналітичного центру «Донбасінформ».

Так, «Основа», «Таврія», «Січ» та «Маяк» приєднуються до видавництва «Таврида»; «Урожай» та «Здоров’я» — до спеціалізованого видавництва «Техніка».

Правонаступником спеціалізованого видавництва літератури мовами національних меншин України «Етнос» відтепер стане видавництво «Світ», а ІАЦ «Донбасінформ» приєднається до багатопрофільного видавництва «Донбас».

Проводять реорганізацію спеціально утворені комісії, до складу яких увійшли представники вказаних видавництв та тих, до яких вони приєднуються, а також фахівці Держкомтелерадіо України, повідомляє Урядовий портал.

Процес реорганізації вказаних видавництв планується завершити вже в першому півріччі цього року.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути