chrome firefox opera safari iexplorer

Уряд кращими містами України визнав Київ і Харків

18 серпня 2011 о 15:27

Кабінет Міністрів України затвердив розпорядження про підсумки щорічного всеукраїнського конкурсу “Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку” за 2010 рік. Про це повідомили у прес-службі Кабміну.

За першою категорією населених пунктів кращими містами було визначено Київ та Харків. Їх нагороджено перехідним кубком та дипломом Кабінету Міністрів України I ступеня.

Дипломом II ступеня нагороджені Дніпропетровськ та Донецьк. На третьому місці — Одеса та Миколаїв.

За другою категорією населених пунктів кращими містами стали Вінниця та Івано-Франківськ. Їх нагороджено перехідним кубком та дипломом Кабінету Міністрів України I ступеня. Міста Севастополь та Макіївка Донецької області посіли друге місце. Дипломом Кабінету Міністрів України III ступеня нагороджені Чернівці та Полтава.

За третьою категорією населених пунктів кращими визнані Іллічівськ Одеської області та Енергодар Запорізької області. Кабінет Міністрів України дипломом II ступеня нагородив Тростянець Сумської області та Калуш Івано-Франківської області. Міста Умань Черкаської області, Червоноград Львівської області та Алчевськ Луганської області нагороджені дипломом Кабінету Міністрів України III ступеня.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути