chrome firefox opera safari iexplorer

Вінницький коровай потрапить до Книги рекордів України

24 серпня 2011 о 20:58

Величезний коровай, що зпекли на Вінниччині до Дня незалежності, буде зафіксовано у «Книзі рекордів України». Про це повідомили у прес-службі Вінницької ОДА.

Цей витвір пекарського мистецтва 24 серпня розмістився на проспекті Юності, де представники української Книги рекордів зафіксували досягнення вінничан.

П’ятиярусний метровий коровай важить 1,5 тонни. Площа його нижнього ярусу перевищує 16 квадратних метрів.

На виготовлення велетня витрачено 175 кг цукру, 2000 яєць, 350 літрів молока, 44 кг дріжджів, 50 кг селянського масла, 11 кг меду, 9 кг ванільного цукру, 18 літрів олії, 10 літрів горілки та 1 тонна борошна.

Цей пекарський шедевр уособлює символ достатку і єдності Вінниччини до Дня незалежності України.

Як повідомляв УНН, сьогодні до Дня незалежності в Одесі відбулася подія, яка була занесена в «Книгу рекордів України». У центрі Одеси на Приморському бульварі біля однієї з головних визначних пам'яток міста — відомих Потьомкінських сходів, до 20-річчя незалежності України пройшла презентація «Мандала», який представляє собою панно із зображенням гербів усіх областей нашої країни.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути