chrome firefox opera safari iexplorer

Запорізький капусняк потрапив до Книги рекордів України

18 жовтня 2010 о 13:51

В Енергодарі Запорізької області 16 жовтня кухарі місцевих дитсадків і шкіл зварили 1500 літрів козацького капусняку в одній каструлі – встановивши рекорд, який увійшов до Книги рекордів України.

За словами координатора оргкомітету Покровського ярмарку Дмитра Корнійця, для приготування «рекордного капусняку» потрібна була каструля місткістю 1,7 тис. літрів.

«Каструлю вагою в півтонни спеціально для приготування такої кількості традиційної козацької страви — капусняку під назвою — „Запорізький“, спеціально до Покровському ярмарку виготовили на одному з промпідприємств Енергодара.

У процесі приготування самого капусняку одночасно брали участь 35 кухарів з енергодарських дитсадків і шкіл, які використали для страви 380 кг картоплі, 460 кг квашеної капусти, 107 кг моркви, 43 кг пшона, 110 кг кореня петрушки, 110 кг цибулі, 70 кг — сала і 260 кг порібрини», — повідомив Д.Корнієць.

Сьогодні ж факт приготування 1500 літрів капусняку в одній каструлі був офіційно визнаний всеукраїнським рекордом — зафіксований і внесений до Книги рекордів України.

Аби з’їсти 4 300 порцій капусняку, яким частували безплатно, гостям Покровського ярмарку вистачило однієї години.

УНІАН

4 грудня

Інші дати
Введення у Храм Пресвятої Богородиці
У календарному циклі українського народу це свято замикає осінній сезон і починає зимовий. Як на Новий Рік, хто перший прийде на Введення до хати, той буде першим «полазником», себто тим, що приносить добро чи якесь лихо: коли ввійде першим молодий, гарний, здоровий чоловік, а до того зі грошима, то це добра ворожба: весь рік у хаті будуть усі здорові і будуть гроші вестися. Коли ж увійде старий, хворий, особливо стара баба, або коли хтось прийде чогось зичити, — то це злий знак.
Розгорнути