chrome firefox opera safari iexplorer

Запорізький капусняк потрапив до Книги рекордів України

18 жовтня 2010 о 13:51

В Енергодарі Запорізької області 16 жовтня кухарі місцевих дитсадків і шкіл зварили 1500 літрів козацького капусняку в одній каструлі – встановивши рекорд, який увійшов до Книги рекордів України.

За словами координатора оргкомітету Покровського ярмарку Дмитра Корнійця, для приготування «рекордного капусняку» потрібна була каструля місткістю 1,7 тис. літрів.

«Каструлю вагою в півтонни спеціально для приготування такої кількості традиційної козацької страви — капусняку під назвою — „Запорізький“, спеціально до Покровському ярмарку виготовили на одному з промпідприємств Енергодара.

У процесі приготування самого капусняку одночасно брали участь 35 кухарів з енергодарських дитсадків і шкіл, які використали для страви 380 кг картоплі, 460 кг квашеної капусти, 107 кг моркви, 43 кг пшона, 110 кг кореня петрушки, 110 кг цибулі, 70 кг — сала і 260 кг порібрини», — повідомив Д.Корнієць.

Сьогодні ж факт приготування 1500 літрів капусняку в одній каструлі був офіційно визнаний всеукраїнським рекордом — зафіксований і внесений до Книги рекордів України.

Аби з’їсти 4 300 порцій капусняку, яким частували безплатно, гостям Покровського ярмарку вистачило однієї години.

УНІАН

23 липня

Інші дати
День преподобного Антонія Печерського
(бл 982 – 1073)святий Православної церкви, церковний діяч Київської Русі, засновник Києво-Печерського монастиря і будівничий Свято-Успенського собору.  
«Приходь до своєї віри добрими справами» (Феодосій Печерський)
Розгорнути
День пам’яті Памво Беринди
(між 50-70 роками 16 ст., смт. Єзупіль, Івано-Франківська область – 1632) – український культурний діяч, лексикограф, видавець. Найвизначніша праця – перший друкований українский словник ««Лексикон словенороський» 1627 року, який став цінним посібником при читанні українських, російських і білоруських пам'яток, писаних церковнослов'янською мовою.  
Розгорнути