chrome firefox opera safari iexplorer

Запорізький капусняк потрапив до Книги рекордів України

18 жовтня 2010 о 13:51

В Енергодарі Запорізької області 16 жовтня кухарі місцевих дитсадків і шкіл зварили 1500 літрів козацького капусняку в одній каструлі – встановивши рекорд, який увійшов до Книги рекордів України.

За словами координатора оргкомітету Покровського ярмарку Дмитра Корнійця, для приготування «рекордного капусняку» потрібна була каструля місткістю 1,7 тис. літрів.

«Каструлю вагою в півтонни спеціально для приготування такої кількості традиційної козацької страви — капусняку під назвою — „Запорізький“, спеціально до Покровському ярмарку виготовили на одному з промпідприємств Енергодара.

У процесі приготування самого капусняку одночасно брали участь 35 кухарів з енергодарських дитсадків і шкіл, які використали для страви 380 кг картоплі, 460 кг квашеної капусти, 107 кг моркви, 43 кг пшона, 110 кг кореня петрушки, 110 кг цибулі, 70 кг — сала і 260 кг порібрини», — повідомив Д.Корнієць.

Сьогодні ж факт приготування 1500 літрів капусняку в одній каструлі був офіційно визнаний всеукраїнським рекордом — зафіксований і внесений до Книги рекордів України.

Аби з’їсти 4 300 порцій капусняку, яким частували безплатно, гостям Покровського ярмарку вистачило однієї години.

УНІАН

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути