chrome firefox opera safari iexplorer

Законопроект про регіональні мови написано в дусі російського націоналізму

31 серпня 2011 о 09:01

Віце-спікер парламенту Микола Томенко вважає, що законопроект Про засади державної мовної політики, який передбачає використання регіональних мов нарівні з державною, написано згідно з так званою Доктриною російського націоналізму, про яку, як правило, в Москві згадують напередодні виборів.

«Насправді, це російські націоналісти в українській владі, також як і російські націоналісти в російській, реалізують цей документ, написаний у Росії», — зазначив Томенко в ефірі 5 каналу.

На думку політика, прийняття законопроекту як закону — це перший крок до розвалу України. «Якщо мова освіти та державної служби на половині України буде російською — це кінець Української держави», — заявив він.

Нагадаємо, 26 серпня у Верховній Раді було зареєстровано законопроект № 9073, ініційований народними депутатами Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком Про основи державної мовної політики.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути