chrome firefox opera safari iexplorer

Збірна України поступилась Швеції у Харкові

11 серпня 2011 о 09:07

Збірна України в рамках підготовки до фінальної частиниЄвро-2012 провела товариську зустріч зі збірною Швеції. Гра закінчилась з рахунком 0:1 на користь гостей.

Скандинави реалізували контратаку на другій компенсованій хвилині матчу. Відзначився Тобіас Хюсен.

Матч пройшов за переваги українських футболістів, але численні удари, які летіли в площину воріт гостей, відбивав воротар шведів Андреас Ісакссон.

Зокрема у другій половині першого тайму воротар двічі врятував шведів після виконання «стандартів» . СпершуІсакссон витягнув з-під поперечини удар Максима Калініченка, а згодом відбив на кутовий сильний ударШеви у ближній кут.

А на 33-й хвилині міг відзначитися Марко Девіч, але Андреас відбив ногою удар нападника «Металіста».

Однак і біля наших воріт були небезпечні моменти. На 35-й хвилині Елмандер не влучив у ціль з 10-ти метрів. Потім Вільхельмссон не зумів пробити Андрія Диканя з гострого кута. А перед самим свистком на перерву Ларссон підступно пробив з лінії штрафного майданчика, але воротар «Спартака» врятував збірну України.

У другому таймі українці володіли перевагою, але, знову таки, не реалізували створені моменти. Так на 51-й хвилині Ісакссон якимось дивом парирував гарматний удар Олексія Гая. А наприкінці зустрічі воротар відбив підступні удари Євгена Коноплянки. Спершу Євген ударом з 30-ти метрів направив м'яч у «дев'ятку», але Ісакссон у карколомному стрибку перевів м'яч на кутовий. Через дві хвилини  півзахисник «Дніпра» технічно обвів стінку, закрутивши м'яч у ближній кут, алеІсакссон і тут зіграв блискуче.

Однак і шведи турбували воротаря збірної України.  Герндт пробивав з 18-ти метрів, але Дикань з другої спроби заволодів м'ячем. Вільхельмссон розхитав наших захисників, увірвався в штрафний майданчик і пробив низом, але й тут Дикань вийшов переможцем дуелі, відбивши ногою складний удар.

А на другій компенсованій хвилині Хюсен вискочив один на один з Диканем і проштовхнув м'яч у сітку воріт.

Нагадаємо, що це був третій матч зі шведами за останні три роки. У лютому команди зустрічалися у фіналі Кубка Кіпру. Тоді наша команда, очолювана Юрієм Калитвинцевим, перемогла скандинавів в серії пенальті. А влітку 2008 року збірна України під керівництвом Олексія Михайличенка перемогла шведів у Стокгольмі з рахунком 1:0.

Наступний товариський матч українці зіграють 2 вересня. Суперником буде діючий чемпіон Південної Америки — збірна Уругваю. Зустріч відбудеться у Києві.

Календар товариських матчів збірної України перед Євро-2012

Товариський матч

Харків. ОСК «Металіст»

УКРАЇНА — ШВЕЦІЯ — 0:1

Україна: 31.Дикань, 2.Гай, 3.Федецький, 4.Тимощук, 7.Шевченко(к) (20.Антонов, 58), 10.Воронін (25.Мілевський, 45), 13.Чеберячко, 14.Ротань (23.Едмар, 73), 15.Калініченко (19.Коноплянка, 55), 16.Мандзюк, 22.Девіч

Запасні: 1.Рибка, 5.Кучер

Швеція: 1.Ісакссон, 2.Лустіг (5.Сафарі, 61), 4.Майсторовіч, 13.Гранквіст, 17.Вендт, 8.Свенссон(к), 9.Калльстрем (16.Вернблом, 46), 7.Ларссон (20.Екдаль, 60), 6.Бахрамі (21.Вільхельмссон, 26), 11.Елмандер (14.Хюсен, 67), 15.Герндт

Запасні: 12.Ханссон

0:1 Тобіас Хюсен, 90+2

Попередження: Марко Девіч, 69

Джерело: ТСН
Розділи: Здорова Спорт в Україні

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути