chrome firefox opera safari iexplorer

Живі скульптури на центральних вулицях Львова

09 серпня 2011 о 09:04

Театральна освіта для такої роботи не обов’язкова, головне — бажання приносити радість і позитив.

“Ми не весь час стоїмо на одному місці. Коли людина підходить, кидає нам, наприклад, у ящичок гроші, ми їй кланяємося, коли людина хоче сфотографуватися, ми стаємо в якусь цікаву для неї позу”, — розповідає жива скульптура Оля.

Робочий день триває близько 7 годин. На шкіру скульптури наносять спеціальну фарбу, яка не шкодить. Кажуть, що у спеку тяжко в такому одязі, але результат того вартий.

“Спілкуюся мало, звичайно. Поглядів більше, погляд, зацікавлення, посмішки — то головне в нашій роботі”, — каже жива скульптура Артур.

“Дуже-дуже багато позитиву. Абсолютно нема злих людей, ніколи не підходять злі люди. Всі дуже добрі, всі завжди з емоціями, з захватом, запалом”, — каже жива скульптура Оля.

Аби сфотографуватись з живою скульптурою, іноді потрібно простояти в черзі. Для омріяного знімка — грошей не шкодують.

Живі скульптури працюють двічі на тиждень. Інші п'ять днів мають на основну роботу і підготовку до вихідних, коли знову гратимуть відведені ролі.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути