chrome firefox opera safari iexplorer

Біля Софії хочуть збудувати готельний комплекс з паркінгом?

22 вересня 2011 о 09:41

Київрада 22 вересня розгляне питання про виділення 0,07 га майже біля стін Софії Київської по вул. Золотоворітська, 11 для будівництва готельного комплексу з паркінгом.

Про це повідомляє прес-служба голови комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця.

«На жаль, мораторій на будівництво в охоронній зоні Софії Київської залишається фікцією. Тобто, він був проголошений заради піару київської влади, а не для виконання. Чергова гаряча точка від нашої антикультурної київської влади може ось-ось з'явитися в самому центрі Києва», — сказав він.

Депутат додав, що таке рішення є нонсенсом, адже будинок є нововиявленою пам'яткою, об'єктом культурної та історичної спадщини, входить до Зводу пам'яток історії та культури, і тому не підлягає ніяким змінам, окрім реставрації.

«Такі будинки можна лише реставрувати, в крайньому випадку реанімувати та прилаштувати для нового призначення. У той час, не зважаючи на статус будинку і статус охоронної зони Софії Київської, земля виділяється під будівництво», — наголосив Бригинець.

Він додав, що вимагатиме зняття зазначеного питання з розгляду.

Для довідки

Будівля на вул. Золотоворітській, 11 збудована 1880 року, була прибутковим будинком з мебльованими кімнатами. З 1902 в ній містилась друкарня С.Яковлєва. У 1911-14 роки в ній були влаштовані Вищі жіночі курси. На сьогодні будівля з архітектурної точки зору перебуває в чудовому стані.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути