chrome firefox opera safari iexplorer

У буферній зоні Софії Київської будуватимуть спорткомплекс?

13 грудня 2011 о 18:00

Влада Києва планує нове будівництво в буферній зоні Софії Київської – на вулиці Прорізній, 14 буде побудовано спортивний комплекс.

Як заявив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр БРИГИНЕЦЬ, відповідне питання розглядатиметься на сесії Київради 15 грудня 2011 року, повідомили у прес-службі депутата.

«Замість спортивного майданчика гімназії № 48 хочуть побудувати спортивний комплекс. По-перше, далеко не завжди в побудовані біля шкіл новітні спортивні комплекси пускають учнів шкіл. Часом вони перетворюються на потужні комерційні заклади. По-друге, проти будівництва на п’ятачку між будинками нової споруди категорично виступають жителі навколишніх будинків. Ну й додайте таку «дрібницю»: будівництво відбуватиметься в буферній зоні Софії Київської на особливо цінних землях», — сказав О.БРИГИНЕЦЬ і додав, що таке будівництво має бути як мінімум узгоджене з ЮНЕСКО та місцевими і національними пам’яткоохоронними органами.

«Зрозуміло, ніяких узгоджень не зроблено», — зазначив О.БРИГИНЕЦЬ.

На думку депутата, прийняттям рішення про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою, який передбачає побудову спортивного комплексу на Прорізній, 14, влада спровокує новий громадський конфлікт, а також дасть нові підстави ЮНЕСКО ставитися до нашого міста як до антикультурної резервації, якою керують культурно неосвічені варвари.

«Сподіваюсь, що депутати Київради не підтримають цей проект рішення, щоб не ганьбити київську владу в очах киян, а Київ в очах світової громадськості», — висловив сподівання О.БРИГИНЕЦЬ.

Проект рішення Київради «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки управлінню освіти Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації на вул. Прорізній, 14 у Шевченківському районі м. Києва для експлуатації та обслуговування гімназії № 48 та прибудови спортивного комплексу» внесений на сесію Київради 15 грудня 2011 року.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути