chrome firefox opera safari iexplorer

У Софії Київської з'явився новий керівник

01 лютого 2012 о 12:38

Міністр культури Михайло Кулиняк вважає основним кандидатом на посаду гендиректора Національного заповідника «Софія КиївськаОлену Сердюк, яка є директором Науково-дослідного інституту пам'яткоохоронної діяльності.

Про це пише Кyiv.comments.ua з посиланням на “Українські новини».

«Чому Сердюк, а не інші? Бо Сердюк вже багато років займається цією діяльністю, вона директор інституту пам'яткоохоронної діяльності», — зазначив міністр.

Він пояснив, що прийняв рішення про звільнення Нелі Куковальської з посади гендиректора «Софії Київської» на підставі висновків міжвідомчої комісії, яка проводила перевірку заповідника.

За словами Кулиняка, дана комісія виявила цілу низку порушень.

«Це здійснення без відповідних дозволів будівництва на території, що охороняється, відкриття саркофага Ярослава Мудрого без дозволу і узгодження ... а також відомі вам речі з перенесення мозаїки на нові основи для зменшення ваги», — розповів він.

Кулиняк додав, що сама Куковальська не з'явилася на засідання комісії, яка представляла результати своєї роботи, посилаючись на погіршення стану здоров'я.

На даний момент Куковальська знаходиться на лікарняному, тому, за словами Кулиняка, підписаний наказ про її звільнення до цих пір не набув чинності.

Міністр висловив надію на зустріч з Куковальською після лікарняного для обговорення тих зауважень, які були викладені в результатах перевірки.

Чиновник не виключив можливості скасування рішення, у разі якщо після такої розмови всі спірні моменти вдасться владнати.

Як відомо, 26 січня Мінкультури звільнило гендиректора заповідника «Софія Київська» Неллі Куковальську.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути