chrome firefox opera safari iexplorer

У туалетах Палацу Україна будуть використовувати артезіанську воду

08 грудня 2011 о 14:04

Палац Україна буде використовувати артезіанську воду, яка є стратегічним запасом країни, для технічних потреб.

Відповідний проект рішення Київради про надання дозволу установі культури на використання артезіанської води винесений на розгляд сесії Київради 15 грудня 2011 року.

Про це заявив депутат Київради Олександр Бригинець у своєму особистому блозі.

«Вода, яку вживають кияни, була і залишається однією з найгірших у Європі. Тому при всій повазі до Палацу Україна я категорично проти, щоб артисти і гості використовували дорогоцінну артезіанську воду для технічних потреб», — заявив Бригинець.

Депутат нагадав, що Київрада систематично приймає рішення про надання дозволу на використання унікальної води різноманітним підприємствам. Останні, в свою чергу, мотивують бажання використовувати підземні надра тим, що у них, нібито, немає доступу до водопроводів.

«Я не вірю, що біля Палацу Україна немає доступу до водопроводу. Переконаний, що в більшості випадків державні чи приватні підприємства просто не хочуть платити шалено високі тарифи на воду, які змушені платити ми, пересічні кияни, а тому шукають різні способи заощадити гроші» , — заявив Бригинець.

Депутат припустив, що частина води, яка видобувається з надр нібито для власних потреб, насправді використовується бізнесменами для продажу бутильованої води.