chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві в пластикових пляшках продавали воду з-під крана

14 червня 2011 о 10:00

У Києві викрили підпільний цех з фасування води з-під крана у пластикові пляшки. Фальшивої «чистої води» продали щонайменше три мільйони літрів.

Лише у Дарницькому районі Києва із п'яти перевірених свердловин, розташованих на територіях підприємств, усі п'ять було закрито: або вода неякісна, або помпують її незаконно.

Загалом половина виробників води столиці не витримали прокурорської перевірки. Відсутність у воді обіцяного на упаковці мінерального складу – це півбіди, така вода, кажуть фахівці, принаймні не шкідлива. Однак у багатьох пляшках продається вода, яка не відповідає жодним санітарним нормам.

«Тара не витримує жодної критики — вона не проходила санітарну обробку, відтак та вода, яка розливалася, отримала негативні санітарні висновки», — розповів заступник прокурора Києва Максим Могильницький.

Ще більш категоричний у своїх висновках директор Інституту колоїдної хімії та хімії води ім... А. Думанського Владислав Гончарук. На його думку, вся фасована вода токсична, не кажучи вже про підробки. У своїй лабораторії він перевіряв фасовану воду — результат не на користь її прихильників.

«Говорити про відповідність води безглуздо, це прекрасно знають усі виробники, і тому у будь-яку тару можуть заливати все, що завгодно, і люди хворітимуть. Як проконтролювати, коли немає визначеного стандарту? Усе це безглуздо», — переконаний академік.

 

Джерело: ТСН
Розділи: Довкілля Здорова

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути