chrome firefox opera safari iexplorer

Українців п'ють забруднену та дуже забруднену воду

17 липня 2012 о 11:21

 Якість джерел питного водопостачання в Україні погіршується. Більшість басейнів річок згідно з гігієнічною класифікацією водних об’єктів за ступенем забруднення можна віднести до забруднених та дуже забруднених. Про це йшлося на нараді з питань реалізації Загальнодержавної програми «Питна вода України» під головуванням Прем’єр-міністра Миколи Азарова, що відбулася на Деснянській водопровідній станції ПАТ "АК «Київводоканал», передає УНН.

«Питне водопостачання майже на 80% забезпечується з поверхневих джерел. Більшість басейнів річок згідно з гігієнічною класифікацією водних об’єктів за ступенем забруднення можна віднести до забруднених та дуже забруднених. Незважаючи на значний спад промислового виробництва за останні роки та зменшення, у  зв’язку з цим, скиду у водойми стічних вод, в країні має місце тенденція до погіршення екологічного стану водойм І та ІІ категорії як за санітарно-хімічними,  так  і за санітарно-мікробіологічними показниками», — йдеться у повідомленні.

«Високий рівень техногенного навантаження на водойми та використання недосконалих технологій підготовки питної води, які розраховані на доведення природної води до якості питної лише тоді, коли вихідна вода відповідає І класу поверхневих джерел водопостачання, не дозволяють забезпечити населення якісною та безпечною для здоров’я питною водою. На сьогодні практично всі водойми за рівнем забруднення наблизились до ІІІ класу, а склад очисних споруд, технології водопідготовки фактично не змінились», – повідомив виконуючий обов’язки міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов.

За його словами, найбільше відхилень за санітарно-хімічними показниками у Дніпропетровській, Луганській, Донецькій та Запорізькій областях, за бактеріологічними показниками – у Донецькій, Луганській та Кіровоградській областях.

Розділи: Довкілля

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути