chrome firefox opera safari iexplorer

З 1 березня за воду доведеться платити більше

17 лютого 2012 о 09:21

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг (Нацкомпослуг), на своєму засіданні 10 лютого підвищила з 1 березня 2012 року 46 підприємствам тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення для побутових споживачів.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі регулятора.

Як зазначається в повідомленні, тарифи підвищено шляхом коригування «енергетичної складової».

«Комісія відкоригувала тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення за однією складовою — ціни на електроенергію. Це планова робота, адже комісія уважно вивчає кожну складову собівартості тарифу по кожному підприємству, і ми дуже зважено підходимо до кожної цифри, яку подають підприємства. В середньому по Україні тариф зріс на 7,8%», — сказав голова Нацкомпослуг Валерій САРАТОВ.

За даними комісії, станом на 1 січня 2012 року в середньому по Україні тариф становив 4,24 грн./куб. м (зокрема водопостачання — 2,28 грн./куб. м, водовідведення — 1,96 грн./куб. м). Із 1 березня 2012 року середній тариф по Україні становитиме 4,57 грн./куб. м (зокрема водопостачання — 2,46 грн./куб. м, водовідведення — 2,11 грн./куб. м).

Також В.САРАТОВ звернувся до громадян України з проханням поставитися до цього підвищення з розумінням, адже воно відбулося внаслідок зростання ціни на електроенергію. «Ми повинні це враховувати, інакше водоканали просто не зможуть подати воду споживачам», — додав він.

Зокрема, тарифи для ПАТ «Акціонерна компанія «Київводоканал» становитимуть: на послуги з централізованого водопостачання для потреб населення — 1,49 грн. за 1 куб. м (без ПДВ); на послуги з водовідведення для потреб населення — 1,16 грн. за 1 куб. м (без ПДВ).

Як повідомляв УНІАН, у Києві з 1 березня 2012 року набувають чинності нові тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення для потреб населення.

Наразі в Києві діючий тариф на послуги централізованого водопостачання та водовідведення для потреб населення: водопостачання — 1,41 грн. за 1 куб. м (без ПДВ); водовідведення — 1,09 грн. за 1 куб. м (без ПДВ).

Довідка УНІАН. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг — державний колегіальний орган. Завдання комісії — регулювання та ліцензування діяльності у сфері генерації, транспортування і постачання тепла, водопостачання та водовідведення.

Під контролем комісії перебувають 69 підприємств водопостачання та водовідведення (близько 70% ринку води) і 298 підприємств теплоенергетики (близько 96% ринку тепла).

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути