chrome firefox opera safari iexplorer

З 1 березня тарифи на воду піднімуть на 7-8%

10 лютого 2012 о 18:35

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринку комунальних послуг (Нацкомпослуг), узгодила з 1 березня 2012 року підвищення в середньому на 7,8% тарифу на водопостачання та водовідведення для населення.

«Сьогодні в середньому підвищили для підприємств (46 із водопостачання та водовідведення — ред) на 7,8%. Щоб люди розуміли: в середньому в Україні відро води коштувало 2,44 коп., тепер коштуватиме 2,46 коп. Тобто, дуже незначне підвищення», — повідомив журналістам голова Нацкомпослуг Валерій Саратов після засідання Нацкомісії у п'ятницю.

Він пояснив, що при коригуванні тарифів та їх приведенні до економічно обґрунтованого рівня враховувалося виключно зростання вартості електроенергії в структурі собівартості.

«Ми маємо це враховувати, тому що інакше водоканали не зможуть вам (населенню — ред) подати воду», – сказав В.Саратов.

Як повідомив заступник директора однойменної філії підприємства ТОВ «Інфокс» (Одеса) Віктор Константинов, для компанії тариф було підвищено в середньому на 8,4%.

Як уточнив він агентству «Інтерфакс-Україна», в лютому 2011 року з урахуванням зростання електроенергії тариф підприємству було підвищено приблизно на 15%.

За даними департаменту тарифної політики та регулювання відносин у сфері централізованого водопостачання та водовідведення Нацкомпослуг, заборгованість підприємств-ліцензіатів за електроенергію у зв'язку з економічно необґрунтованим рівнем тарифів і, як наслідок, відсутністю в них достатньої кількості обігових коштів для розрахунків з підприємствами електроенергетики, які, у свою чергу, знизили постачання електроенергії, станом на 1 січня 2012 року становила 3,2 млрд грн, з яких 1,3 млрд грн — за 2011 рік.

Довідка

Нацкомпослуг створено згідно з указом Президента України в 2011 році, вона встановлює тарифи на комунальні послуги за вже затвердженими Національною комісією регулювання електроенергетики (НКРЕ) порядками та процедурами їх формування.

За даними Нацкомпослуг, під її контролем перебувають 266 підприємств теплоенергетики (95% сфери теплопостачання) та 67 підприємств централізованого водопостачання і водовідведення (70% сфери централізованого водопостачання).

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути