chrome firefox opera safari iexplorer

З 1 травня піднімуть тарифи на електроенергію для населення

24 квітня 2012 о 14:57

З 1 травня Національна комісія держрегулювання енергетики встановила тарифи на електроенергію для населення, яке споживає понад 800 кВт-год на місяць на рівні 42-54,72 коп. / КВт-год., ввівши таким чином нові категорії споживачів.

Як йдеться в повідомленні комісії, для міського населення, яке споживає понад 800 кВт-год на місяць, тариф становитиме 54,72 коп. / КВт-год., для сільського населення – 50,58 коп. / КВт-год. Для міського та сільського населення, яке проживає в будинках, обладнаних електроплитами, і споживає більше 800 кВт-год на місяць, тариф становитиме 42 коп./ КВт-год.

Разом з тим, НКРЕ ухвалила, що для міського та сільського населення з електроопалювальними установками, а також для населення, яке проживає в багатоквартирних будинках, які негазифіковані природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання, за умови споживання більше 800 кВт-год на місяць з 1 травня по 30 вересня тариф становитиме 42 коп./ кВт-год.

При цьому для них з 1 жовтня по 30 квітня (в опалювальний сезон) при споживанні більше 1800 кВт-год на місяць тариф також складе 42 коп./ КВт-год. Усі інші тарифи не змінені.

У повідомленні наголошується, що кількість споживачів, які споживають понад 800 кВт-год на місяць, становить 1,1% (200 тис. абонентів) від загальної кількості, однак вони споживають близько 9% (3,1 млрд кВт-год на рік) від загального обсягу споживання електроенергії населенням.

За результатами аналізу інформації, отриманої від 40 ліцензіатів з постачання електроенергії за регульованим тарифом, НКРЕ встановлено, що населення, яке споживає понад 800 кВт∙год на місяць, має велику кількість електроприладів або надмірно споживає електроенергію, незважаючи на її вартість. Обсяг електроенергії 800 кВт∙год на місяць повністю задовольняє необхідний рівень комунально-побутових потреб як мешканців багатоквартирних будинків, так і мешканців приватних будинків.

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути