chrome firefox opera safari iexplorer

Уряд хоче примусити усіх українців придбати лічильники на воду і тепло

23 січня 2013 о 14:06

Кабінет Міністрів розробив законопроект, яким пропонується зобов'язати населення до 1 жовтня 2017 року та 1 січня 2018 року встановити у квартирах та будинках лічильники на тепло та воду відповідно (у разі централізованого постачання).

У документі зазначено, що централізоване водопостачання та централізоване постачання гарячої води, а також постачання теплової енергії «здійснюються за умови обов'язкового комерційного обліку».

Так, лічильниками води всі бюджетні установи та інші споживачі повинні бути оснащені до 1 жовтня 2014 року. Населенню потрібно буде встигнути встановити лічильники до 1 жовтня 2017 року.

Теплові лічильники повинні бути повністю встановлені в бюджетних установах до 1 січня 2014 року; населення зобов'язане встановити лічильники до 1 січня 2018 року.

«Обов'язкове встановлення лічильників тепла і води забезпечить раціональне споживання цих ресурсів, зменшить негативний вплив на економіку України від значного зростання цін на імпортований природний газ, підвищить рівень енергетичної безпеки держави», — йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Нагадаємо, станом на 1 січня 2012 року, за даними галузевої статистики, в багатоквартирних житлових будинках 43,7% помешкань обладнані лічильниками холодного водопостачання, 15,9% — гарячого водопостачання, 38,3% — теплової енергії та регуляторами температури.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути