chrome firefox opera safari iexplorer

Наступного тижня в Україні очікуються перші заморозки

23 вересня 2011 о 13:50

Гідрометеорологічний центр очікує, що перші заморозки на ґрунті в Україні будуть 25-26 вересня, заявив начальник Гідрометцентру Микола Кульбіда.

«Перші заморозки очікуються вже найближчим часом — це 25-26 вересня. Але це досить слабкі заморозки і виключно на поверхні ґрунту», — сказав він.

При цьому Кульбіда наголосив, що, враховуючи досить пізній період для перших заморозків, вони не принесуть суттєвих збитків для сільського господарства.

Він пояснив, що для технічних культур, таких як цукровий буряк, кукурудза, збір яких зараз триває, заморозки не шкодять, а озимі культури, сівба яких відбувається зараз, зійшли на дуже незначних територіях.

У цілому начальник Гідрометцентру зазначив, що погодні умови зараз несприятливі для сівби озимих, оскільки встановилася дуже суха погода, а з початку жовтня прогнозується зниження температури повітря на фоні такої ж сухої погоди.

За його словами, температура вдень знизиться до +5 ... +10 градусів, вночі — до +1 ... +6 градусів.

Кульбіда також попереджає, що посушливі погодні умови, які склалися у вересні, не відкидають загрози паводків у Карпатському регіоні в жовтні-листопаді.

«Зберігається загроза паводків у Карпатському регіоні ... Потрібно пам'ятати, що друга половина жовтня-листопад — це досить паводконебезпечний період, коли в Карпатському регіоні можуть формуватися дощові паводки», — сказав він.

Він наголосив, що незважаючи на період дуже сухої погоди, яка спостерігається в Україні зараз, відповідні міністерства і відомства, а також обласні адміністрації повинні бути готові до досить різких змін погодних умов і до великої кількості несприятливих явищ в осінній період.

Кульбіда також заявив, що цієї зими досягнення рекордних значень мінімальної температури — від 39 до 40 градусів морозу — малоймовірно. Він також зазначив, що зима прийде в Україну у звичні терміни.

За його словами, зберігатиметься мінливий характер погоди з нестійким сніговим покривом, можлива ожеледиця та налипання мокрого снігу.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути