chrome firefox opera safari iexplorer

Нова смерть у Київському зоопарку: загинув рідкісний олень

15 вересня 2011 о 10:30

Нова смерть сталася у Київському зоопарку: помер 4-річний самець оленя Давида, якого занесено в Червону книгу.

«У нього було гостре захворювання, яке супроводжувалося кишковими кровотечами і серцевою недостатністю. Чесно кажучи, такі симптоми бувають при отруєнні щурячою отрутою, але точно стверджувати, що оленя отруїли, я не можу. Причину смерті покаже експертиза», — повідомив директор зоопарку Олексій Толстоухов, пише «Сегодня».

За його словами, загибелі тварин у зоопарку не пов'язані з поганим харчуванням.

«Дикі тварини — це не домашні, до яких можна вільно підійти, взяти у них кров, зробити рентген. Дикі тварини фізично міцні, і за зовнішнім виглядом не можна визначити хронічні захворювання. Що тварина нездорова, ми можемо побачити, тільки коли йому дуже погано. Але корми до нас надходять в повному обсязі і дуже якісні. Багато людей не можуть дозволити собі купити такі продукти, які отримують наші тварини», — запевнив Толстоухов.

Нагадаємо, минулого тижня з Київського зоопарку втекли 7 бабаків, 8 дикобразів і лисиця. Деяких тварин вдалося спіймати. Днями там померли плямистий олень і зовсім юна зебра. Як і раніше, керівництво зоопарку не поширювало інформації про чергову загибель тварин. Їхнє зникнення помітили відвідувачі, які звернулися до ЗМІ.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути