chrome firefox opera safari iexplorer

У столичному зоопарку чергова смерть рідкісної тварини

12 березня 2012 о 12:34

У Київському зоопарку помер триметровий кубинський крокодил Гоша. Цей крокодил — найрідкісніший в світі, вимираючий вид, що охороняється Червоною книгою, пише «Сегодня».

«У суботу він помер, сьогодні буде розтин, який покаже, що стало причиною смерті рептилії», — повідомив директор зоопарку Олексій Толстоухов.

Один зі співробітників зоопарку розповів виданню, що причиною загибелі крокодила міг стати холод. «Він жив на острові, і відвідувачі могли спостерігати за ним через скло. Вода, в якій він жив, була дуже холодною і не підігрівалася, а крокодилам для перетравлення їжі потрібна тепла вода. Якщо крокодилу холодно, то їжа просто починає гнити. У Гоші пару тижнів тому розпочалося здуття, і його довелося відкачувати, так що можливо це і стало причиною його загибелі», — розповіло джерело.

Гоша був останнім кубинським крокодилом в Київському зоопарку, раніше загинуло ще дві таких тварини. «З 2009 по 2010 роки Гошею опікувався сам мер Леонід Черновецький, виділяв на нього суму майже 10 тис. гривень, але тепер його немає, як і слона Боя...», — розповіла інша співробітниця зоопарку.

Як відомо, в листопаді минулого року у звіринці загинули сім лелек. Тоді бродячі собаки зробили підкоп, проникли на територію зоопарку і задушили птахів. На початку лютого помер страус. Наприкінці лютого в зоопарку тигр напав на співробітника.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути