chrome firefox opera safari iexplorer

Стартує серія телепередач про найкращі замки і фортеці України. Відеоанонс

06 вересня 2011 о 16:20

З 10 вересня телеканал «ТВі» розпочинає цикл телепередач, присвячених фіналістам всеукраїнського конкурсу «7 чудес України: замки, фортеці, палаци».

Вестиме передачі відомий громадський і політичний діяч Микола Томенко, ініціатор та голова Оргкомітету акції «7 чудес України».

Телевізійний проект «7 чудес України з Миколою Томенком» цікаво та доступно розповість про унікальність кожного з 21 фіналіста акції.

В основу програм лягли розповіді про створення цих об’єктів, їх історичну долю та непересічну легендарність. Глядачі дізнаються про маловідомі та загадкові факти, які мали місце в цих замках, фортецях та палацах.

Отже, метою програми «7 чудес України з Миколою Томенком» є по-новому відкрити ці об’єкти, дізнатися їхні таємниці, оцінити культурну, історичну та архітектурну значущість.

Телепередачі транслюватимуться на каналі «ТВі» щотижня. Перша програма – у суботу, 10 вересня, о 20:00. Микола Томенко розповість про легендарний палац у Качанівці, що на Чернігівщині.

Відео передачі можна переглянути тут.

Наступна передача буде присвячена загадковій фортеці у Меджибожі.

[uppod video=http://ridna.ua/media/video/7chudespromo.mp4 type=2]

Нагадаємо, що загальнонаціональна акція «7 чудес України» була започаткована Фондом Миколи Томенка «Рідна країна» у 2007 році. Тоді, за результатами акції країна визначила «7 історико-архітектурних чудес України». Вже за рік відбувся другий етап акції – «7 природних чудес України».

Зараз триває третій етап акції – «7 чудес України: замки, фортеці, палаци». 22 серпня серед 138 претендентів з усіх областей України експерти обрали 21 фіналіста: 7 найкращих замків, 7 найкращих фортець та 7 найкращих палаців.

За умовами конкурсу, остаточних переможців акції буде визначено шляхом експертного та Інтернет-голосування (50/50).

Триватиме голосування до 1 грудня 2011 року, а обрати власну сімку переможців та віддати за них свій голос можна на офіційному сайті акції.

Ось кілька світлин зі зйомок телепередач:

Фото ТВі

 

Фото ТВі

 

Фото ТВі

 

Фото ТВі

 

Фото ТВі

 

Фото ТВі

 

Фото ТВі

«Рідна країна»

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути