chrome firefox opera safari iexplorer

У Харкові знесли обеліск на честь об'єднання України й Росії

12 вересня 2011 о 10:38

Обелiск «На честь возз'єднання України з Росією 1654—1954» навпроти Харківського аеропорту знесли: пам'ятну таблицю зняли, а від монументи залишилися тільки цегляні залишки.

Про це «Інтерфаксу» повiдомили очевидцi.

Монумент - невисокий цегляний пам'ятник — було встановлено на проспектi Гагарiна, навпроти мiжнародного аеропорту «Харкiв».
У п'ятницю харкiв'яни помiтили, що табличку «На честь возз'єднання України з Росiєю 1654—1954» знято, а вiд самого монумента залишилися цеглянi залишки.

«Останнiм часом тут працювали дорожники, i, мабуть, або зачепили випадково, або вiн заважав їм», — сказав очевидець.
Радник мера Харкова Юрiй Сидоренко повiдомив журналiстам: «Монумент прибрали тимчасово, у зв'язку з реконструкцiєю проспекту Гагарiна».

Одну з основних магiстралей мiста розширюють, дорожнє покриття — ремонтують. Чи повернеться обелiск на мiсце, в мунiципалiтетi не уточнили.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути