chrome firefox opera safari iexplorer

У Криму побудують «Винне село»

28 вересня 2011 о 10:14

У Севастополі на Міжнародному інвестиційному форумі відбулася презентація проекту «Chateau Wine Village» («Винне село»). Про це УНН повідомили в Курортно-інформаційному центрі Криму.

Презентував проект голова ради директорів "Першого національного виноробного холдингу" Валерій Шамотій.

Згідно з планами, оточене виноградниками село буде включати винні підвали і все необхідне обладнання, а також дегустаційні зали, ресторани високого класу, готельні номери, облаштовані парки та іншу інфраструктуру. Крім того, тут буде працювати винна терапія. За допомогою винного SPA буде проводитися оздоровлення, лікування і омолоджування.

Також планується, що 2 тисячі людей отримають земельні ділянки навколо шато для влаштування власних виноградників і садиб. При необхідності основне підприємство візьме на аутсорсинг господарство виноградарів і забезпечить збирання, переробку винограду, розлив вина, залучення туристів. Мешканці «Винного села» отримають у розпорядження інфраструктуру туристичного комплексу і забезпечать його завантаження протягом року.

"Сьогодні напрям винного меценатства дуже популярний в світі. Його потрібно підтримувати і розвивати в Україну. Як правило, завдяки меценатам, які інвестують кошти в виноробство як хобі, створюються великі вина. Саме такі вина створюють імідж національного виноробства ", — сказав В.Шамотій.

Точне місце розташування «Винного села» поки невідомо. При цьому в якості варіантів розглядається південне узбережжя Чорного моря і Західний Крим.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути