chrome firefox opera safari iexplorer

Найбільшу в Європі сонячну електростанцію побудують у Криму

10 серпня 2011 о 09:43

Австрійська компанія Activ Solar має намір до кінця 2011 року довести потужність сонячної електростанції в Охотниковому (Сакський р-н у Криму) до 80 МВт. Це буде найбільша СЕС з будь-коли побудованих у регіоні, і одна з найбільших установок в усьому світі, повідомили в компанії.

Проект розділений на чотири черги по 20 МВт, перша з яких була підключена до мережі в липні. Друга черга вже побудована і, як очікується, буде повністю введена в експлуатацію в найближчі тижні.

«Проект такого масштабу знаменує собою поворотний момент у розвитку сонячної енергетики в Європі і повинен підтвердити позицію України як постачальника енергії з поновлюваних джерел», — заявив генеральний директор Activ Solar Каве Ертефай.

Після завершення установки 80 МВт, сонячна електростанція складатиметься з приблизно 360 тис. наземних модулів, розташованих на площі в 160 га, що дорівнює розміру приблизно 207 футбольних полів.

Станція буде виробляти 100 тис. МВт-год електроенергії на рік, якої досить, щоб забезпечити 20 тис. домашніх господарств «зеленою» енергією і дозволить скоротити до 80 тис. тонн викидів вуглекислого газу на рік.

«Спираючись на досвід наших останніх проектів, ми можемо встановлювати близько 1 МВт щодня, що особливо примітно для нових сонячних ринків, таких, як Україна», — зазначив гендиректор Activ Solar.

Як повідомлялось, найбільшу у світі сонячну електростанцію під назвою Ivanpah будують наразі у США, в Каліфорнійській пустелі Мохаве.

Згідно з офіційним сайтом Ivanpah, заявленої потужності — 392 мегавата — буде досить, щоб забезпечити енергією 140 тисяч сімей.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути