chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям можуть заборонити дізнаватися стать дитини

13 вересня 2011 о 18:19

Медзакладам можуть заборонити повідомляти батькам стать їхньої майбутньої дитини. Про це йдеться у проекті резолюції Ради Європи.

Заборона, на думку експертів РЄ, потрібна, щоб уникнути випадків селективного аборту (переривання вагітності, якщо стать дитини виявляється не такою, яку хотіли б батьки), які зараз «набувають загрозливих масштабів».

Як стверджується в доповіді РЄ, у країнах колишнього СРСР і на Балканах, що недавно стали членами Ради Європи, ситуація стає критичною. «Найчастіше вагітність переривається, якщо майбутня мати вагітна дівчинкою. Так, у Вірменії й Албанії співвідношення новонароджених хлопчиків і дівчаток становить 112 до 100, а в Грузії – 111 до 100», – зазначається у доповіді.

Заборона може стосуватися не тільки тих країн, де зафіксовані випадки селективних абортів, а й усіх 47 держав-членів Ради, у тому числі й України. Проект резолюції буде обговорюватися на Парламентській асамблеї Ради Європи від 3-го до 7-го жовтня 2011 року, пише ІА «Світ освіт» з посиланням на Daily Telegraph.

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути