chrome firefox opera safari iexplorer

В кінці вересня у Києві пройде найбільший в Україні музичний ярмарок

07 вересня 2011 о 09:28

З 29 вересня по 1 жовтня у п’яти павільйонах НК «Експоцентр України» відбудеться «Український музичний ярмарок-2011».

Про це «Рідній країні» повідомила Інформаційна аґенція культурних індустрій.

За повідомленням організаторів, на ярмарку свої останні розробки представлять кращі українські та закордонні виробники музичної галузі.

Крім експозиційної, програма ярмарку передбачає низку спеціалізованих семінарів, майстер-класів (зокрема, народних майстрів), концертів. Головні сюрпризи цьогорічного ярмарку організатори ще не розголошують. Втім, відомі музиканти та критики вже готуються до події.

Музичний критик Олександр Євтушенко: «Я дуже уважно слідкую за тим, як проходить Український музичний ярмарок. Існування єдиного в Україні найбільшого музичного ярмарку надзвичайно позитивно впливає на розвиток шоу-бізнесу. Це унікальна подія. Мені здається, що такі події треба робити ще активніше, щоб це викликало в суспільстві резонанс, щоб воно почало цікавитись чим живуть музиканти. Потрібно бути відкритими до людей і тих, хто може бути потенційним відвідувачем ярмарку».

Мирослав Кувалдін, фронтмен гурту The Вйо: «Я бував на ярмарку і ще планую побувати. Адже якщо є ринок, значить і є індустрія. Єдине, що хотілося побажати виробникам музичних інструментів, які будуть представлені на виставці, щоб вони більше запрошували і долучали до представлення своєї продукції вітчизняних музикантів».

Акордеоніст, один з лідерів гурту Гайдамаки Іван Леньо: «Музичний інструмент потребує дуже уважного ставлення з боку музиканта, а музиканту потрібно дуже багато часу провести біля нього, перепробувати, переслухати, відчути його».

Потримати в руках інструменти і навіть пограти на них зможуть усі відвідувачі ярмарку, розповідає директор Українського музичного ярмарку Георгій Шевко, але застерігає: «якщо людина ніколи не грала на фортепіано і підходить до якогось дуже коштовного роялю, то, звичайно, не бажано, щоб вона там щось пробувала грати. Але біля кожного інструмента можна фотографуватися».

Подія відкрита як для відвідувачів, так і для експонентів. Минулого року на ярмарок завітали понад 6000 відвідувачів.

Свою участь у ярмарку вже підтвердили керівники провідних компаній України: АКРОПОЛІС, ДЖАЗ-КЛУБ, ЗІНТЕКО, КОМОРА, ЛАЙТЕК, КОМПАНІЯ ІНДІГО МЮЗІК, КОРТМІ,МЕГА-ШОУ,РЕАЛ-МЮЗІК, СОЛО, ТРЕМБІТА тощо.

Крім виставки професійного звукового та світлового обладнання, музичних інструментів, організатори наголошують, що музичний ярмарок – це ще й місце зустрічі професійних музикантів та слухацької аудиторії, майданчик для дискусій на професійних семінарах та майстер-класах, які постійно відбуваються на виставці.

Детальна інформація — на сайті ярмарку.

«Рідна країна»

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути