chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні скасують зимовий час?

19 вересня 2011 о 14:32

Верховна Рада ухвалить рішення щодо скасування переходу України на зимовий час.

Про це, відповідаючи на питання журналістів, у понеділок заявив спікер ВР Володимир Литвин.

«Є проект постанови, і я думаю, ми її приймемо, про те, щоб не переходити на зимовий час», — зазначив він. Водночас Литвин передбачив втрати електроенергії приблизно на 300 мільйонів гривень.

Натомість Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко вважає передчасною відмову від переходу на зимовий час.

«У цьому питанні не треба орієнтуватись на російського Президента, а треба орієнтуватися на реальну ситуацію. Наскільки я знаю, багато європейських країн живе в такому режимі, як і ми. Тому не думаю, що треба поспішати в цьому питанні лише тому, що Росія закликала всі братські країни скасувати перехід на зимовий час», — сказав М.Томенко.

Нагадаємо, Комітет Верховної Ради з питань освіти та науки рекомендує парламенту прийняти постанову про зміну обчислення часу, згідно з якою скасовується перехід на зимовий час.

За матеріалами Української правди та УНН 

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути