chrome firefox opera safari iexplorer

В Україну з візитом прибуває делегація УЄФА на чолі з Платіні

26 вересня 2011 о 11:26

26-27 вересня в Україну з робочим візитом перебуватиме делегація керівництва Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) на чолі з президентом УЄФА Мішелем Платіні.

До складу делегації увійдуть генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно, виконавчий директор UEFA Events SA Девід Тейлор, комісар УЄФА Євро-2012 Жак Ламбер та операційний директор UEFA Events SA Мартін Каллен. З української сторони гостей супроводжуватимуть віце-прем'єр-міністр України — міністр інфраструктури Борис Колесников, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, директор турніру УЄФА Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський та голова Національного агентства з питань підготовки та проведення Євро-2012 в Україні Володимир Ковалевський.

У понеділок в першій половині дня М. Платіні відвідає Львів, а в другій половині дня — Донецьк і Харків. У вівторок він побуває в Києві. У всіх містах передбачено спілкування президента УЄФА з представниками ЗМІ.

Керівник УЄФА огляне головні об'єкти інфраструктури і проведе наради з особами, відповідальними за підготовку до чемпіонату в містах, які прийматимуть матчі турніру. Головну увагу він зосередить на стадіонах та аеропортах.

Крім того, в Києві під головуванням М. Платіні пройде Наглядова Рада з підготовки України до Євро-2012. Очікується також, що високу делегацію УЄФА прийме президент України Віктор Янукович.

Президент ФФУ Григорій Суркіс вважає, що М. Платіні буде здивований побаченим під час свого візиту: "Платіні приїде, він побачить на власні очі стадіони в Донецьку, Львові, Харкові, в Києві, побачить все, що пов'язано з аеропортами. Я можу сказати, що він буде здивований. Здивований тому, що ще у квітні під час свого попереднього візиту до Києва, зустрічі з президентом країни не вірив, що це буде ".

11-13 жовтня президент УЄФА відвідає і партнера Україні з організації Євро-2012 Польщу. Зокрема, 13 жовтня в Кракові він буде присутній на жеребкуванні стикових матчів, які визначає останніх чотирьох учасників фінальної частини турніру.

А наступний візит в Україну президента УЄФА намічений на 1-2 грудня. В рамках цього приїзду М. Платіні візьме участь у жеребкуванні групового турніру Євро-2012, яке ідбудеться в київському палаці «Україна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути