chrome firefox opera safari iexplorer

В Україну прибуває міжнародна делегація для вшанування Шевченка

20 травня 2011 о 11:35

Сьогодні в Україну прибуває делегація у складі народних депутатів України та парламентаріїв Російської Федерації і Казахстану, яка прямує маршрутом «Останній шлях Т.Г.Шевченка», приуроченому до 150-річчя з дня перепоховання Великого Кобзаря.

20 травня делегацію урочисто зустрічатимуть на контрольно-пропускному пункті «Бачівськ». О 16.00 годині біля пам‘ятного знаку Т.Г.Шевченку буде проведено мітинг-реквієму «В сім‘ї вольній, новій…».

Надвечір делегація прибуде у Глухів.

Нагадаємо, захід проводиться за ініціативи Міжпарламентської асамблеї держав-учасниць СНД. В ході поїздки делегація прослідує тим маршрутом, яким у 1841 році проїхала траурна процесія з тілом поета, повертаючись на Україну.

На території України делегація візьме участь у мітингах-реквіємах у Глухові та Батурині. 22 травня делегація вирушить до Канева, де візьме участь у поминальних заходах та мітингу-реквіємі на могилі Тараса Шевченка на Чернечій горі.

«Рідна країна»

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути