chrome firefox opera safari iexplorer

У п’ятницю стане відомо, хто з відомих українців читатиме у радіоефірі Шевченка

12 травня 2011 о 14:19

У п’ятницю, 13 травня, о 12:30 в інформаційному агентстві УНІАН (вул. Хрещатик, 4) відбудеться презентація просвітницької акції, ініційованої Радіо «Ера» та Фондом Миколи Томенка «Рідна країна» та присвяченої 150-річчю перепоховання Тараса Шевченка в Україні – «Останній шлях Тараса Шевченка».

У прес-конференції візьмуть участь організатори акції – генеральний директор компанії «Ера-медіа» Ігор Лоташевський та Заступник Голови Верховної Ради України, засновник Фонду «Рідна Країна» Микола Томенко, а також її учасники – заступник директора Інституту літератури Сергій Гальченко та народні артисти України Анатолій Хостікоєв і Наталя Сумська.

Нагадаємо, під час цієї акції, присвяченій 150-й річниці перепоховання Тараса Шевченка в Україні, відомі особистості у радіоефірі читатимуть уривки з творів Кобзаря.

Зокрема, протягом того тижня, коли процесія з тілом Тараса Шевченка долала шлях з Петербурга до Канева, на «Радіо Ера» звучатимуть твори Тараса Шевченка у виконанні відомих українців.

Таким чином, протягом наступного тижня у радіоефірі прозвучить 30 фрагментів творів Кобзаря у виконанні відомих українців.

«Рідна країна»

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути